Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.695 Ft
850 Ft
Kedvezmény: 50%
Menny.:db

Nagy csaták 13. kötet - A Habsburg Birodalom zászlói alatt - Magyar katonák Európa harcterein Savoyai Jenő, Nagy Frigyes és Napóleon korában (Lázás Balázs)

Ár:
1.695 Ft
850 Ft
Kedvezmény: 50%
Menny.:db

A „Nagy Csaták” könyvsorozat magyar csatákat tartalmazó kötetei az eddigiektől eltérően nem kronologikus rendben jelennek meg.

A kötetben szereplő csaták: Pétervárad - Belgrád - Banja Luka - Kolin - Berlini portya - Leuthen - Arcole - Győr

Szállítási díj: 1.500 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Pétervárad, 1716. augusztus 5. A szultáni hadigépezet 1716-ban újra működésbe lépett a Duna-völgyében Magyarország ellen. Augusztus 5-én viszont az oszmán sereg a péterváradi sáncokban súlyos vereséget szenvedett.

Belgrád, 1717. augusztus 16. A péterváradi győzelem után Jenő herceg célja Belgrád erődjének visszafoglalása volt. Az ostromló sereget azonban az oszmánok körülzárták. A csata kaotikus éjszakai harccal indult, de reggelre a császáriak ismét kivívták a győzelmet.

Banja Luka (1737. augusztus 4.) Az oszmán-Habsburg háborúk egyik véres epizódja volt a boszniai Banja Luka vára elleni sikertelen támadás. Balkán hegyei között még évszázadokig a törökök maradtak az urak.

Kolin (1757. június 18.) Szilézia birtokáért a Monarchia és Poroszország három háborút vívott. A poroszok sokáig legyőzhetetlennek bizonyultak, de az elbizakodott II. Frigyes Kolinnál megtámadta az erős állásokban lábát megvető császári-királyi hadsereget és kemény küzdelem után megalázó vereséget szenvedett.

Berlini portya (1757. október 10–23.) A legendás huszártábornok, Hadik András altábornagy különítményével messze az ellenséges vonalak mögé behatolva vakmerő módon megsarcolta Poroszország fővárosát.

Leuthen (1757. december 5.) II. Frigyes a kolini kudarc után rendezte sorait majd a ferde csatarend mesteri alkalmazásával hatalmas vereséget mért a túlerejű császári-királyi hadseregre.

Arcole (1796. november 15–17.) Az arcole-i hídon rohamozó ifjú Napóleon Bonaparte talán a legismertebb hadvezére a világtörténelemnek. Kevéssé ismert akkori ellenfele, az erdélyi kisnemes Alvinczy József táborszernagy, aki kemény ellenfele volt Bonaparténak.

Győr (1809. június 18.) Az 1809. évi háború folyamán a Magyarországra benyomuló napóleoni sereg összecsapott az egyesített császári-királyi és magyar inszurgens csapatokkal.

Ez az összecsapás, amely a franciák győzelmével végződött, megmutatta az inszurrekció csekély katonai értékét, de az osztrák hadvezetés is kudarcot vallott.

Paraméterek

Magyar alcím Magyar katonák Európa harcterein Savoyai Jenő, Nagy Frigyes és Napóleon korában
Kategória Magyar történelem
Oldalszám 88
Könyv kötése keménytáblás
Könyv hossza 284 mm
Könyv szélessége 208 mm
Könyv súlya 415 gramm
Áfa 5%
Bizományos értékesítés Van
ISBN/ISSN 9786155013973

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!