Leírás
Hazánk egyik legkedveltebb, legismertebb étel specialitása, a halászlé hungarikumnak számít.
A halászlékészítés, a horgászattal együtt szinte sporttá nőtte ki magát, és a halászléfőző versenyek mára sok falu, község, város nagy eseményei közé tartozik.
A mester és hobbiszakácsok helyi és országos versenyeken mérik össze évente többször is tudásukat.
A szellemes, anekdotákkal fűszerezett könyv végigvezeti az olvasót a hal beszerzésétől a tálalásig, részletesen leír minden mozzanatot, így akár teljesen kezdő szakácsok is bátran hozzákezdhetnek életük első halászléjéhez.
Egy szórakoztató útikalauzhoz hasonlóan nem csak az utazás (főzés), hanem az olvasás is kellemes lehet. A recept egyszerű és garantáltan káros adalékoktól mentes, ízletes étel készülhet, ha követjük a leírást.
Bátrabb és gyakorlottabb olvasók kísérletezhetnek saját módszerekkel is, de az sem kizárt, hogy még ők is tanulhatnak új fogásokat, vagy felismerhetik, hogy eddig miért (nem) sikerült a művük.
A szerző 40 éves tapasztalatának eredményét írta le, és reméli, hogy ezáltal teljesül az az álma, hogy ez a tudás ne csak a mesterszakácsok és néhány ember féltve őrzött műhelytitka legyen, hanem bárki megtanulhassa elkészíteni ezt az ételt.
Célja, hogy a jövőben a „titkosan” őrzött recept mindenkié és bárkié legyen, így sok magyar hagyománnyal együtt utódaink is megismerjék, fennmaradjon az utókor számára.
A szellemes, anekdotákkal fűszerezett könyv végigvezeti az olvasót a hal beszerzésétől a tálalásig, részletesen leír minden mozzanatot, így akár teljesen kezdő szakácsok is bátran hozzákezdhetnek életük első halászléjéhez.
Paraméterek
Magyar alcím | Tippek, trükkök, praktikák |
Kategória | Gasztronómia |
Oldalszám | 64 |
Színes fotók száma | 23 |
Könyv kötése | keménytáblás |
Könyv szélessége | 167 mm |
Könyv magassága | 235 mm |
Könyv súlya | 330 gramm |
Áfa | 5% |
Bizományos értékesítés | Van |
ISBN/ISSN | 9789639919556 |