Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
995 Ft
550 Ft
Kedvezmény: 45%
Menny.:db

Ágyútöltelékek - Leo Kessler (Diszkont készlet)

Ár:
995 Ft
550 Ft
Kedvezmény: 45%
Menny.:db

Az Ágyútöltelékek című kötettel Leo Kessler egy új sorozata mutatkozik be, amelyben a Negyedik Gránátos Ezred három lázadó katonája jut fontos szerephez.

Lelkes fiatalok, akiket a Hitler háborújában játszott szerepük véletlen hőssé tesz.

Karl Carstens, Steven Doepgen („Ami”) és a lengyelül beszélő porosz „Polack” nem is ismerik egymást mindaddig, mígnem akaratuk ellenére be nem sorozzák őket új ezredükbe.

Szállítási díj: 1.500 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Három nem túl szerencsés sorsú katona életét követhetjük nyomon Leo Kessler művében. Karl, akinek az apja mindig is a szocdemekkel szimpatizált és ezért a Gestapo koncentrációs táborba zárta, egyszerű tetőfedő. Polack félig lengyel származású földműves. Ami, hasonlóan Polackhoz félnémet - az apja amerikai, az anyja német. Nem túl bíztató jövő vár rájuk a háború kitörése után Hitler Németországában. Hogy megelőzzék és elkerüljék a vegzálásokat, mindannyian önként jelentkeznek a Wehrmachtba, ahol aztán jól kifogják: a 4. gránátos ezredhez kerülnek, konyhaszolgálatra. Első hallásra ez egyáltalán nem tűnik kemény valaminek, azonban a konyhát Bika őrmester, azaz Bika, a király vezeti, aki az első pillanatban eldönti, hogy kicsinálja a három szerencsétlent. Egyre-másra éri utol őket a főszakács „jóindulata”, míg aztán egy apró hiba miatt a Rajna partján nem találják magukat, csontig hatoló hidegben, 1939-40 telén. A feladatuk, hogy felderítsék és szemmel tartsák a „békazabáló” franciákat és állásaikat. Habár mindenki úgy gondolja, ez igazi kitolás a három szerencsétlennel, ők mégis jutalomként élik meg a történteket, mert legalább kiszabadulnak Bika uralma alól a „büntetés” idejére. Visszatérve a konyhára aztán minden folytatódik ott, ahol abbamaradt, egészen addig, amíg meg nem indul a német offenzíva Franciaország ellen… Alapvetően rendben van, hogy adott három szerencsétlen, akiket minden ok nélkül agyba-főbe szívat az őrmesterük. Az is rendben van, hogy emiatt nem érzik jól magukat és valamilyen bosszút forralnak, csak hát a kivitelezés nem sikerült olyan színvonalon, hogy az különösebben meghassa az embert. Az apró kis oda-vissza piszkálódások sem váltottak ki különösebb érzelmeket belőlem, ráadásul a viccesnek szánt „babakocsival malaclopás estét” már olvashattuk egy Wotan-os regényben, így másodjára nálam már nem érte el a neki szánt hatást ez a momentum sem. A három főszereplőt sem érzem annyira erős karakternek, mint ahogyan azt Kessler más regényeiben megszokhattam. Viszont a francia vonalak elleni támadás teljesen  rendben van, itt Kessler hozza a tőle megszokott formát. Abban mindig is jó volt, hogy a maga rögvalóságában, mindenfajta szépítgetés nélkül fesse le a harc borzalmait; ezzel el is vegye bárki kedvét attól, hogy ilyesmiben részt vegyen valaha is. Úgy gondolom, a regény távlati célja akár ez is lehetne, azonban a kivitelezés erőtlensége miatt összességében nem tudja száz százalékosan teljesíteni ezt. Kapcsolódó könyvek:KoponyahegyekA kitörésA Hess-küldetés Az író életrajza

Paraméterek

Szerző Leo Kessler
ISBN 9786155129261
Oldalszám 232
Súly 165 g
Kötés puha kötés

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!