Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.695 Ft
850 Ft
Kedvezmény: 50%
Menny.:db

Magyar királynék és nagyasszonyok 11. kötet - Habsburg-feleségek - Falvai Róbert

Ár:
1.695 Ft
850 Ft
Kedvezmény: 50%
Menny.:db

Királyaink ekkor még nem Habsburgok, de ebből az uralkodócsaládból származó asszonyok már felbukkannak.

II. Ulászló királyunk két felesége még más dinasztiából származott, de a Mohácsnál odaveszett fia, II. Lajos felesége már Habsburg Mária volt.

Bemutatjuk Izabella lengyel hercegnőt is, aki Szapolyai János, az utolsó magyar király felesége volt, és az erdélyi fejedelemasszonyok között is találkoztunk vele.

 

A könyvben megismerhetjük öt osztrák császár és magyar király, köztük három Ferdinánd, Miksa és Mátyás feleségeit, szerelmi és házassági történetüket.

És mesélünk I. Lipót három feleségéről, majd I. József és III. Károly (Mária Terézia apja) életének sorsdöntő asszonyairól is.

Szállítási díj: 1.500 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

A Budai-díjas „Magyar királynék és nagyasszonyok” könyvsorozat nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy bemutassa ezer év magyar történelmének híres asszonyait.

Királynékat, hercegnőket, uralkodók híres-hírhedt feleségeit, szeretőit, író- és költőnőket, költők múzsáit, színésznőket és politikus asszonyokat, tudósokat és művésznőket.

Lányok, asszonyok - sokszor körülöttük forgott a világ, sokszor ők vették kezükbe a világ irányítását; sokszor csak megbújtak a híres férfiak mögött, sokszor általuk lettek híresek a férfiak; angyalok, szentek és „boszorkák”, igazi amazonok - a férfitörténelem igazi főszereplői...

Paraméterek

Kategória Új, szépséghibás könyvek
Oldalszám 96
Könyv kötése keménytáblás
Könyv hossza 284 mm
Könyv szélessége 208 mm
ISBN/ISSN 9786155129490

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!