Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
995 Ft
550 Ft
Kedvezmény: 45%
Menny.:db

Kísértet Hadosztály - Leo Kessler (Diszkont készlet)

Ár:
995 Ft
550 Ft
Kedvezmény: 45%
Menny.:db

1940. tavasza-nyara: Rommel tábornok azt a parancsot kapja, hogy rohanja le Franciaországot, ám ott áll előttünk a bevehetetlennek számító Maginot-vonal.

Ám Rommel úgy dönt, inkább a hosszabb utat választja, s megkerüli az erődrendszert. Innen aztán már majdnem egyenes út vezet a végső győzelemig…

Szállítási díj: 1.500 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Az eddigi Kessler-regényekhez képest a Kísértet Hadosztálynak nem igazán lehet megnevezni a főszereplőjét. Több lehetőség is felbukkan, de a szerző senkinek és/vagy semminek nem szentel kitüntetett figyelmet. A történet Erwin Johannes Eugen Rommel tábornok és hadserege Franciaország elleni hadjáratát regéli el az olvasónak. De a tábornok csak néha-néha bukkan fel, az adott szituáción kívül semmit nem tudunk meg róla, nincsenek belső monológok, nem elemezgetik a többiek a személyét. Hasonló a helyzet a 404-es Független Kétéltűszázad parancsnokával (Krantz őrnagy) és helyettesével (von Fromm százados) is.  Ők sokkalta több szerephez jutnak, azonban róluk sem tudunk meg szinte semmi plusz információt és a karakterük sincs olyan mértékben kidolgozva, ahogy ezt a szerző egyéb regényeiben megszokhattuk, és nagyjából ez a helyzet Gehendes Hauptmannal és Schott törzsőrmesterrel is, akik a légvédelmi egység vezetői. Az öt lehetséges személy mellett meg kell említeni a 88-as légvédelmi löveget. Voltaképpen Rommel hozza „helyzetbe” ezt a harceszközt, amikor első alkalommal bunkerrombolásra használja a Maginot-vonal ellen, majd páncéltörő ágyúként veti be az angolok ellentámadásakor a harckocsik ellen és végül a partvédelmi üteg szerepét játsszák el az angol Honi Flotta hajói ellen, amikor rommá lőnek és a hullámsírba küldenek egy rombolót velük. De ha mindezeken felülemelkedünk, akkor felbukkan még egy lehetséges főszereplő, ez pedig maga a háború, aminek ábrázolásában Leo Kessler mindig is nagyon jó volt, hiszen ő maga is megjárta a II. világháború poklát. Ami viszont szinte teljességgel hiányzik a regényből, az a humor. Ez talán azzal magyarázható, hogy viszonylag korai Kessler műről van szó, és még nem alakultak ki azok a későbbiek folyamán bevált „formulák”, amelyek az akciókat és a pusztítást hivatottak feloldani és/vagy elviselhetőbbé tenni. Azt hiszem, éppen ez az egyik ok, amiért érdemes elolvasni a regényt.

Paraméterek

Szerző Leo Kessler
ISBN 9786155013096
Oldalszám 248
Súly 178 g
Kötés puha kötés

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!