Leírás
Egy kis ízelítő a könyvben található rengeteg hasznos információból:
Mint klinikai táplálkozási szakértő - több száz étkezési divatot láttam jönni és eltűnni. De a frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek nem voltak köztük, mivel ezek fontos betegségmegelőző és egészségmegőrző italok.
A házilag készített ivóleveket egyre többen fogyasztják, mert könnyen, gyorsan elkészíthetők, és a gyümölcsöket, zöldségeket jól összeválogatva, valamint gyógynövényekkel fűszerezve, nagyon egészségesek és finomak is.
A frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek rendkívüli népszerűségében nagy szerepet játszik, hogy nem tartalmaznak tartósítószereket, vegyszereket, színezéket és az emberek nagy része a gyümölcsök, zöldségek rágása helyett szívesebben iszik inkább egy zamatos ivólevet.
Az egészségünk megőrzése szempontjából, nem lehet túlhangsúlyozni, hogy bármennyire is jóízűek az ívólevek, csak a szervezetünk vitamin, és tápanyag igényeihez igazított mértékben ajánlott fogyasztani, mert a természetes cukor tartalmuk mellett az energia- és szénhidráttartalmukra is figyelnünk kell, ha nem szeretnénk a súlyunkat gyarapítani.
A frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztásának lényege, hogy kiegyensúlyozottabb táplálkozással segítünk a testünknek védekezni a betegségek ellen és megelőzni azokat, de nem tudják teljesen kompenzálni a helytelen étkezési szokásainkat - ha vannak ilyenek - és a mozgáshiányos életmódunkból adódó esetleges egészségi problémáinkat.
Tény, hogy az „Egészség és Harmónia Életmód-programomban”, amelyben jelentős szerepe van a frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztásának, már több ezer páciensemnek segítettem meggyógyulni és optimalizálni az egészségük megőrzését.
Jó tudni, hogy a változatosság a természet egyik legfontosabb alaptörvénye, amit sokan nem vesznek figyelembe, pedig a szervezetünknek a vitaminok és tápanyagok széles skálájára van szüksége a betegségek elleni védekezéshez, és a jó közérzetünk fenntartásához, amelyet a frissen préselt gyümölcs-és zöldséglevek fogyasztása kiemelkedően elősegít.
Egyébként nem véletlenül hangsúlyozom olyan sokszor, hogy frissen préselt gyümölcs-és zöldségleveket érdemes fogyasztani, mert a felmérések szerint az ívólevek hűtőben való tároláskor a C-vitamin tartalmuk, akár negyedét is elveszíthetik.
Végül, de nem utolsó sorban, az a tanácsom, hogy olvassa el a rengeteg hasznos információt tartalmazó könyvet, és ha eddig még nem tette meg, kezdjen el az étrendje kiegészítésére, változatosan összeválogatott gyümölcsökből és zöldségekből készített frissen préselt ivóleveket fogyasztani, amelyek áldásos hatását már néhány nap után is érezni lehet.
Később még örülni fog ennek, és lehet, hogy ez lesz a hosszú és egészséges élete felé vezető útján az egyik leghasznosabb cselekedete...
Paraméterek
Szerző | Stephen Blauer |
ISBN | 9786155129117 |
Oldalszám | 144 |
Súly | 458 g |
Kötés | keménytáblás |