Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
2.995 Ft
2.396 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

- Mit egyenek a kisállataim? - Dr. Fodor Kinga

Ár:
2.995 Ft
2.396 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

A kedvenceink helyes táplálása sorozat harmadik kötete megismerteti az olvasót a kisemlősök tartásával és táplálásával kapcsolatos alapvető tudnivalókkal.

A kisállattáplálási specialista állatorvos szerző a lehető legalaposabban tekinti át a kisemlősök táplálásával kapcsolatban elterjedt téveszmék, hiedelmek magyarázatát és cáfolatát.

Hasznos tanácsokkal, példamenükkel és receptekkel is szolgál az egészséges és a beteg kis kedvencek otthoni etetéséhez egyaránt.

Ez a könyv nemcsak az állattartók, hanem az állattenyésztők és az állatorvosok számára is sok segítséget nyújthat a kisemlősök mindennapi ellátása kapcsán felmerülő problémák megoldásához.

Szállítási díj: 1.500 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Ebben a könyvben nemcsak a leggyakrabban tartott kisállatok (görény, degu, tengerimalac, csincsilla, nyúl, egér-, patkány- és hörcsögfélék stb.), hanem a hazánkban ritkábban előforduló, ma még egzotikusnak számító, így az állattartók körében csak kevésbé ismertek (cukormókus, sünfélék, majomfélék, ormányos- és mosómedve) is említésre kerülnek.

Részlet a könyvből: Sajnos az állattartók között általános elvárás, és egyben tévhit is, hogy egy állatorvos minden állatfaj gyógyításához tökéletesen kell, hogy értsen, képesnek kell lennie az összes állatfaj- és fajta felismerésére, ismernie kell mindegyikük betegségét, valamint az összes létező gyógymód elvégzésére, és megbetegedés gyógyítására is képesnek kell lennie.

Nagyon sokan nem értik, amikor az állatorvos nem ismeri fel az általuk tartott nagyon ritka fajt vagy fajtát, esetleg nem lát el egy különleges, egzotikus állatot arra hivatkozva, hogy nem ért hozzá.

Ilyenkor az állattartók az állatorvos általános orvosi tudását kérdőjelezik meg, nem is gondolva arra, hogy gyakorlatilag nem létezik olyan állatorvos a földön, aki az összes állatfaj összes létező betegségére azonnal tudná a megfelelő gyógymódot.

Amikor mi, emberek elmegyünk az orvoshoz, mindegyikünk számára természetes, hogy a belgyógyászaton nem teszünk fel kérdéseket a fogszabályozással kapcsolatban ugyanúgy, ahogy a röntgenorvostól sem várjuk el, hogy beugorjon a szabadságon lévő agysebész kollégáját helyettesíteni.

A gyermekeinket legelőszőr a gyermekorvoshoz visszük el, amikor megbetegednek, és nem kérdőjelezzük meg pl. egy ortopéd orvos szaktudását, ha nem látja el a náthás gyermekünket.

Ugyanakkor a legtöbben értetlenül állnak, és felháborodásuknak adnak hangot, amikor a kisállat-specialista szakállatorvos nem lát hozzá azonnal egy tehén császármetszéséhez, vagy a nagyüzemi sertéstelepet ellátó állatorvos nem szívesen megy ki házhoz ellátni egy tengerimalacot.

Holott minden állattartónak tisztában kellene lennie azzal a ténnyel, hogy az állatorvoslás az utóbbi 30-40 évben óriási változáson ment keresztül, és a specializáció ma már az állatorvoslás területén is ugyanolyan általános jelenséggé vált, mint a humán egészségügyi ellátás esetében.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy egy állatorvos csakis egyféle állatfajhoz, vagy állatcsoporthoz értene, hiszen mindegyikük elvégezte az Állatorvos-tudományi Egyetemet, így a legtöbb állatfaj alapszintű ellátására, illetve életének mentésére képesek.

Ugyanakkor egy-egy állatfaj (vagy állatcsoport) gyógyítása és kezelése speciális felkészültséget, szakértelmet, gyakorlatot, műszerezettséget és gyógyszerkészletet igényel, és nem várhatjuk el, hogy mindezzel mindegyik állatorvos rendelkezzen!

Az állatorvosi rendelők többsége természetesen fel van készülve a legtöbb hobbiállatként tartott kisemlős ellátására, ennek ellenére, amikor magunkhoz veszünk egy kisállatot, a tartásával és táplálásával kapcsolatos tudnivalók mellett, az ugyanolyan fajt tartó állattartóktól tájékozódjunk arról is, hogy szükség esetén kire bízhatjuk rá kedvencünket.

Paraméterek

Kategória Hobbi
Oldalszám 352
Színes fotók száma 46
Könyv kötése keménytáblás
Könyv szélessége 145 mm
Könyv magassága 208 mm
Könyv súlya 567 gramm
Áfa 5%
Bizományos értékesítés Van
ISBN/ISSN 9789639919433

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!