Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
3.500 Ft
2.800 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

- Mit tettél, Demetriosz? - Madeleine padlása (Kakuk Móni)

Ár:
3.500 Ft
2.800 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

Két regény egy kötetben.

Az alexandriai könyvtár első könyvtárosa, Demetriosz, 2300 évvel halála után, mindent felforgatva igyekszik válaszokat keresni, hogy miért kell újra és újra emberként megszületnie és miért nem tud kilépni ebből a szüntelen körfogásból. 

Egy prágai padlás három embert köt össze a 20. században. Csak a padlás hozhat gyógyulást olyan háborús sebekre, ami nem poros történelem 2022-ben sem, a gyógyulás feladata az idő távolsága miatt sem évült el. 

Szállítási díj: 1.500 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Az alexandriai könyvtár első könyvtárosa, Demetriosz, 2300 évvel halála után találkozik a túlvilágon magasodó Birtum-kastélyban Elena Demetrovával, aki semmire sem emlékszik elmúlt életéből.

Eltűnik, ahogy vele együtt a színek az alvilágról, majd egy tölgyfa kérgén kirajzolódva kéri Demetrioszt, az újonnan felépült moziban, a Mnémoszüné-termekben Szent Erzsébet életét vetítse le először a közönségnek.

Arisztotelész mester különös felbukkanásai, a Világi Báró üzelmei között, s az estélyek kavalkádjában Demetriosz mindent felforgatva igyekszik a válaszokat megkeresni, miért kell újra és újra emberként megszületnie és miért nem tud kilépni ebből a szüntelen körfogásból. 

Egy prágai padlás három embert összeköt a 20. században. Madeleine Holdberg ifjú francia írónő régiségkereskedéssel is foglalkozik: padlásokon kutat régi tárgyak után.  

Európai körutazásra indul George papával. Eugénie Holson gazdag cseh családból származik, az első világháborúban minden fiútestvérét elveszítette.

Az 1920-as években megismerkedik Dominiqe Dembeváry matematika professzorral, ő Budapestre viszi nászútra Kurstánszky báróné villájába. Vele Eguénie akaratlanul egy - sok ember halálával járó - arzénes gyilkosságsorozatot indít el.

Megesküsznek, hogy törlesztenek ezért a világnak, s amikor elkezdődik a zsidóüldöztetés, Eugénie zsidó gyerekeket bújtat és védelmez.  

Dembeváry Ottó, Eugénie ükunokája a 2000-es évek elején ismerkedik meg Füzesi Ilona zongoraművésszel, aki az egyik arzénes gyilkos asszony leszármazottja. Bár nem tud egyikük sem arról, őseik milyen döntéseket hoztak, mintha újra és újra elkövetnék ugyanazokat a hibákat.

Csak a padlás hozhat gyógyulást a háború sebeire, ami nem poros történelem 2022-ben sem, a gyógyulás feladata az idő távolsága miatt sem évült el.  

Paraméterek

Oldalak száma 292
Borító Kartonált
ISBN 9786156188212
Súly 314 gr
Nyelv MAGYAR
Kiadás éve 2022

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!