Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.290 Ft
1.032 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

Szabadságharc, forradalom 1956 - Dráma három felvonásban utószóval - Czotter József

Ár:
1.290 Ft
1.032 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

Ez a mű történelmi folyamatában mutaja be Magyarországon a kommunista párt hatalomátvételét és megfélemlítő, fenyegető módszerét a polgári társadalom megtörésére, felszámolására, s hazánk népe nemzeti érzelmének összezúzására.

Szállítási díj: 1.500 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

A műegyetemi ifjúság 1956. október 23-án a poznani lengyel felkelés előzményével elindított egy szolidaritási tüntetést, s oly méltósággal tört fel szabadságvágya, hogy az a költő Petőfi - s a szabadsághős Bem-emlékműhöz vonult ünnepelni.

De ellenük fordult a proletárdiktatúra hatalma, hogy haza függetlenségét – a szovjet megszállás alól – ne követeljék. Ezért forradalmi harc kezdődött a Szovjetunió hatalmi rendszerétől való elszakadásért.


Czotter József drámája tanulságos dialógusain keresztül sűrítetten és szimbolikusan is tökéletesen illusztrálja a rendszer kínjaiból fellélegezni kívánó polgárcsalád: a mérnök, az orvosnő, a tanárnő, a katona, a diák és az egyetemi tanár életét.

Sorsukon, mély gondolati, érzelmi és eszmei szövevényeiken keresztül hitelesen érzékelteti a kommunista diktatúra embertelenségét, a legdurvább politikát a magyar érdekünk ellen.

Az 1956-os forradalom nemzetünk történelmének szellemi erőt tükröző legdicsőbb eseményei közé tartozik. Az író jellegzetes stilisztika útján lebilincselő kreativitással építi fel művét, s szavai energiája oly hű narrátora az általa személyesen is átélt történelmi napoknak, hogy az olvasó a fotelben ülve válik forradalmárrá.

Paraméterek

Magyar alcím Dráma három felvonásban utószóval
Kategória Szépirodalom
Oldalszám 123
Könyv kötése keménytáblás
Könyv hossza 128 mm
Könyv szélessége 202 mm
Könyv súlya 268 gramm
Áfa 5%
Bizományos értékesítés Van
ISBN/ISSN 9789633541166

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!