Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
2.498 Ft
1.375 Ft
Kedvezmény: 45%
Menny.:db

Erőltetett menet - Leo Kessler (Diszkont készlet)

Ár:
2.498 Ft
1.375 Ft
Kedvezmény: 45%
Menny.:db

Leo Kessler számos izgalmakban bővelkedő, a II. világháború borzalmait kíméletlenül realista módon bemutató újabb kötete.

1942-ben játszódik a cselekmény - a Wotan SS katonái az oroszországi kimerítő hadjárat után, szinte pihenőnek számító gyakorlatozásukat töltik.

Nem is sejtik, hogy ezek a „lazító gyakorlatok" már egyben egy újabb küldetésre való felkészülést jelentenek.

A német vezérkar ekkor már tisztában van azzal, hogy az angolok Dieppe városát készülnek lerohanni.

A kérdés csupán az: mikor? És csak egyetlen hadosztályban reménykedhettek, amely a leghamarabb odaér és meg tudja védeni a létfontosságú part menti üteget.

Ez a feladat pedig nem másra, mint a Wotan SS katonáira várt...

Szállítási díj: 1.500 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Kessler a tőle megszokott stílusban tárja elénk a Wotan SS rohamezredének újabb kalandjait. Ami a szerzőt most is leginkább jellemzi, az a harci cselekmények ábrázolásának kíméletlen realitása. A résztvevők által átélt borzalmak, az esetenként embertelenségig fajuló küzdelem, mind-mind arról tanúskodnak, hogy a történet egy háborút megjárt ember tollából született. Persze megint Schulze őrmester és elmaradhatatlan barátja/harcostársa, Matz áll a középpontban. És persze ők azok, akik megint kihúzzák az egységet a nyakig érő szószból. 1942-t írunk, a Wotan az oroszországi hadjárat során szerzett borzalmas sebeit „nyalogatja” a hátországként funkcionáló franciaországi Dieppe közelében. Azt hiszik a kimerítő harcok után végre pihenhetnek egy keveset, és rendbe szedhetik soraikat. A háttérben azonban már Churchill és Hitler készül a következő véres játszmára. Az angol miniszterelnök, hogy szövetségesei kedélyeit megnyugtassa, öngyilkos támadásra ad parancsot a francia városka ellen. Minderről a németek mindent pontosan tudnak, így Gerd von Runstedt táborszernagy halálos csapdát állít a partra szállóknak… A realizmus mellett Kessler védjegyeivé váló obszcenitás és vulgaritás szinte lapról lapra megtalálható a könyvben. Mindezek az adott helyzetet képesek rendkívüli módon „feldobni”, valamint rendkívüli mértékben fokozzák a már fentebb említett életszerűséget. Mindezek mellett Kessler igazi „sztárparádét” vonultat fel könyvében; a már említett Churchill, Hitler, Runstedt mellett megjelenik és szót kap Himmler, Mountbatten (az Egyesített Hadseregek Főparancsnoka) és Sepp Dietrich (az Első SS Hadosztály parancsnoka) is. Habár a kiadó nem a történésekhez passzoló sorrendben jelenteti meg Kessler műveit, az avatott olvasó mégis képes eligazodni, és helyére illeszteni a könyvet. Szerintem van valamifajta plusz ebben az összevisszaságnak tűnő napvilágra kerülésben, ami még inkább felcsigázza azokat, akik már olvastak Wotan-történetet. Az mindenféleképpen pozitív dolog, hogy Kessler könyvei önmagukban is megállják a helyüket; laza kapcsolatok ugyan vannak az előzményekhez, de nem szükségszerű azt ismerni. Így bárki bármikor bátran nekiállhat bármelyik könyvnek.  

Paraméterek

Eredeti cím Forced march
Kategória Háborús történetek
Oldalszám 280
Könyv kötése keménytáblás
Könyv szélessége 155 mm
Könyv magassága 225 mm
Áfa 5%
Bizományos értékesítés Van
Vonalkód 9789639684485
ISBN/ISSN 9789639684485

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!